Känns som att detta är standard...
Publicerat den

...och visserligen är jag väl inte för att göra som alla andra men vi kör på en exchange challenge i alla fall haha!
 

Vilket land ska du till?

The United States of Americaaa

Vilken organisation reser du med?

Jag reser med organisationen STS. Min familj tyckte att det var den organisationen som hade mest information och svar på alla våra tusen frågor. Plus vi ska åka på ett roligt läger nu innan haha. Tror dock inte att det spelar så jättestor roll vilken organisation du väljer egentligen.

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad? 

Jag vill hamna där det är soligt, varmt och bara allmänt underbart. Så helst vill jag hamna i Kalifornien, så att jag kan få chansen att se alla palmerna och kanske kunna lära mig surfa. Eller hamna i närheten av någon större stad.

Har du fått familj eller gjort stat/region-val?

Neeej jag har ju inte det och det är så tråkigt haha. Skulle verkligen vara skönt att få reda på det så man kan veta vad man ska ha för typ av kläder med sig dit. Jag menar, klimatet skiljer sig ju en aning mellan Alaska och Florida...

Men jag gjorde faktiskt några delstatsval!

1. Kalifornien

2. Florida

3. New Jersey

Det där sista valet vet jag inte riktigt varför haha. Tänkte att det är färre som väljer New Jersey än New York och att om man hamnar i NJ så kan man ändå åka upp till New York någon gång. 

Kommer du åka på något förberedelseläger? 

Först kommer jag mellan den 22-24e maj vara uppe i Göteborg med de andra och göra jag vet inte vad. Kanske diskutera vad vi alla känner inför året?
Sen ska jag åka på en 5-dagars trip till New York (detta är jag ju så lagom frutkansvärt taggad på haha!!) där vi ska möta andra ungdomar från hela världen och här måste vi prata engelska hela tiden även fast det kanske är någon svensk/ norsk person med. Undrar verkligen hur det kommer att kännas, men det blir nog grymt!

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot så himla många saker. Först och främst nu att få min familj och få se var jag hamnar någonstans. Sen längtar jag väldigt mycket till NY-lägret. Har varit där en gång innan och det är en fantastisk stad.
Såklart längtar jag i enorma mängder efter att få lära känna nya vänner och ta del av the american life. Ska verkligen bli kul att få prata engelska hela tiden och lura amerikanarna till att tro att jag rider på isbjörnar till skolan i Sverige. Det ska även bli himla kul att få en ny vardag med nya rutiner, upptäcka nya ställen och klara av så många saker själv. Jag skulle även ljuga om jag inte sa att jag taggar att kunna äta riktig frozen youghurt när som haha...

Vad fruktar du mest?  

Det är olika. Jag vet att det kommer att bli annorlunda där borta i USA, allt sådant som är en självklarhet här hemma kanske inte är det där. Vanliga saker som att kunna ta sig med buss till alla ställen jag själv vill är ju normalt här men inte där. Sen att vara utan mina vänner och familj. DET kommer att bli den största utmaningen jag varit med om. Att bara kunna prata via skype och se mina föräldrar men inte kunna krama dem när jag vill eller är ledsen. Att inte kunna göra spontana saker med mina vänner och missa det sista året i skolan med dem.
Men sen tänker jag efter. Det finns så mycket tid att göra allt det där när jag kommer hem sen. Jag har bara denna chansen att göra det här i USA nu. Så därför överväger mina förväntningar.

Vill du prova någon ny sport? 

Ja det vill jag gärna! Hade varit sjukt coolt att få prova på vattenpolo eller något sådant. Dock vet jag att det är väldigt svårt ifrån vad jag hört från andra. Men någon sport vill jag absolut ha när jag är där! Kanske slutar jag upp som en cheerleader! (Jag hör mina vänner skratta högt när det läser det där sista...)

Vad kommer du sakna mest? 

Tror att jag fick med de mesta där uppe... Men ja, mina vänner, familj, (min katt), att kunna gå på fester och kunna bjuda hem folk på spontana middagar, sen kommer jag nog att sakna att kunna vara självständig på det sättet som man är här hemma, jag kommer liksom att behöva vara så beroende av min hostfamily när jag är iväg.

 I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?  

Nej det tror jag faktiskt inte att jag kommer att göra!

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land: 

Skulle väldigt väldigt gärna vilja upptäcka Hawaii, Kaliforniens stränder, Floridas palmer, New Yorks gator, The Hamptons vackra hus plus den vackra naturen lite här och var!

Tror du att det kommer att bli ett bra år?

Det klart att det kommer att bli! Så länge jag är öppen för ovana saker och förändringar och att jag hamnar i en familj som accepterar mig för den jag är och hittar trevliga vänner så tror jag att allt kommer att bli ett fantastiskt år och ett minne för livet (cheezy).

Cheers!

 
 
Yas, please.