1 månad i staterna
Publicerat den

Nu har jag faktiskt varit här i USA i fem veckor. Det låter väldigt konstigt att säga det, tiden har verkligen gått enormt fort. Känns som att det var en vecka sedan jag stod på Kastrup och grät med både förväntan och sorg inför vad som skulle komma.
 
Jag vet hur det är här borta nu. Livet börjar bli lite av en vana, man går upp för att gå till skolan och träning och sen åker man hem för att sätta sig och plugga och sen gå och lägga sig! Mycket mer spännande än så är det inte riktigt på en vardag! Det är som där hemma, bara det att jag är i en annan tidszon. 
 
Det är mycket här borta som är så vansinnigt häftigt, allting är större, folk är enormt gästvänliga och artiga mot dig! Det finns mycket som Sverige verkligen borde lära sig och ta åt sig av, till exempel respekten de visar här till varandra.
 
Men sen finns det ju såklart en annan sida av det. Jag längtar hem. Inte just nu när jag skriver detta dock. Det kan komma när jag sitter på en lektion och vi pratar om ens föräldrar eller om jag spelar en match och önskar att mina riktiga föräldrar hade kunnat vara här och sett mig göra den där jävligt snygga serven eller hur jag blockade bollen och gjorde poäng. Men de är ju inte här. När jag spelar matcherna för fullt på kvällen så sover med största sannolikhet hela min familj och vänner. Det känns ska ni veta.
 
Jag har fått riktigt bra vänner här och är förvånad hur de tog sig till mig och verkligen fick mig att känna mig som "en i gänget" med en gång. Att komma in riktigt i ett svenskt tjejgäng som redan existerar tar lång tid om det ens går. Så är det inte här och det älskar jag.
 
Dock inte mycket som toppar detta gänget.
 
Jag älskar stämningen i skolan och att varje fredag det är footballmatch så klär sig killarna i sina uniformer och tjejerna gör små påsar och ger dem med godsaker. Men sen är det aldrig tvärtom. Killarna gör inte särskilt mycket för tjejerna och våra matcher eller liknande. Det är som att vi fastnade här borta lite i utvecklingen. Feminismen finns inte riktigt till här och det är väldigt mycket så att vi tjejer ska tänka på vad vi gör och hur vi beter oss. Bara för att dra ett exempel. 
Jag går i en hemkunskap-liknande klass och där är vi ca 25 tjejer och 1 kille och varför är det så? Jo för skolböckerna här är riktade till tjejerna, det är som att de är skrivna för en tjej och det är så löjligt.
      
Så här spenderas mina helger ofta, fotbollsmatch och volleybollmatch.
 
Folk här är också väldigt mycket emot homosexuallitet och pratar illa om människor med annan etnicitet än sig själva. Så är det visserligen i Sverige också men ändå, alla borde låta alla vara lika välkomna. USA är, har jag för mig, det landet som inte har något fast språk för det finns så många olika språk vi pratar, och det är så jäkla coolt!
 
Jag är stolt över mig själv för jag lär mig mycket nytt varje dag, sådant som personer som aldrig lämnar "där hemma" lär sig. Först och främst lär jag mig ett nytt språk men även om hur det faktiskt ser ut på olika ställen här i världen. Visst är många saker här som på filmer men ändå inte ;)!
Jag lär mig vad familjen verkligen betyder. Herregud det enda jag vill är att få krama om mina föräldrar medan någon annan här borta klagar på att de fick en svart Iphone istället för en vit. Förstår ni att man ändrar perspektiv lite?
 
Det är många som frågar om jag trivs, klart jag trivs! Men jag skulle vilja dela detta med så många fler än bara mig själv liksom haha. 
Längtar till alla olika traditioner och nya saker jag kommer att få stöta på här borta, och att få ut lite mer av livet och våga saker.
 
Hoppas ni förstår mitt lite luddiga inlägg men vill bara förklara för er att man ska ta till vara och uppskatta saker, enkla saker bara som att kunna ta sig själv till skolan eller bestämma när man ska vara hemma på kvällen.
Ta hand om Sverige så går jag och lurar i mina älskade amerikanare något nytt, den där lögnen om isbjörnarna börjar bli gammal.
Cheers.
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo