En vanlig tisdag
Publicerat den

Hur ser en vanlig dag ut här egentligen? Det är ganska likt där hemma men fortfarande inte riktigt.
 
Mitt alarm ringer 6.30 och då går jag upp samt väcker min värdsyster som är extremt svårväckt haha. Vaknar hon inte efter andra gången jag försökt väcka henne så tänder jag ljuset i rummet haha, ibland vaknar hon inte ens av det. Förstår det inte.
 
Duschar sen och gör mig redo, kollar så att mina träningskläder, läxor och allt är med. Går sen och äter frukost vilket jag alltid gör själv för jag är nog nästan enda personen i familjen som faktiskt äter frukost. Min frukost brukar variera lite men brukar äta havregrynsgröt, ibland naturell yoghurt med en knäckemacka (helt sjukt att wasa knäckebröd finns här!), eller bara en frukt.
Saknar mina goda grönsaker här haha.
Blir sen körd till skolan av antingen min värdmamma/pappa eller min värdmammas pappa. Asså egentligen skulle jag kunna gå till skolan för den är bara 800 meter bort men man får faktiskt inte gå till skolan har jag för mig så det funkar inte haha...
 
Sen kommer jag till skolan och hänger in min sportbag i skåpet som för övrigt tog en miljard år att förstå sig på. Tro inte på när ni ser i filmer när de öppnar sina skåp sådär enkelt, det är svårt!! 
Sedan hänger jag med mina vänner i korridoren, specifikt i mitten av korridoren för man får inte gå runt i the hallway innan klockan ringer av någon skum anledning. 
7.50 ringer klockan första gången och man går till sitt klassrum. Klockan ringer sedan en andra gång 8.00 och en kille börjar prata i speakern. "Good morning East Chambers, please stand up for the pledge". Då ställer man sig upp och säger pledge of allegiance och även Texas pledge. Efter det, a moment of silence.
 
Handen på hjärtat.
 
Lektionerna varar i 50 minuter och sen ringer klockan och jag tror att du har 5 minuter på dig att ta dig till nästa klassrum innan klockan ringer igen och du ska sitta i din stol. Det är inte direkt som där hemma där om en lärare är klar med undervisandet så kan du lämna klassrummet. Åh nej, sitt kvar och sitt av tiden. Enormt störigt men jag brukar plocka fram några läxor och göra de färdiga så man slipper det där hemma. 
 
Har mina 4 lektioner sen läxtid och sen lunch i 40 min. Idag följde jag med Kristen hem och åt Gumbo, det är typ en slags gryta som man har ris till. Väldigt populärt här borta och helt okej gott. 
Efter lunch, 2 klasser till innan jag snabbt springer till mitt skåp för att hämta mina träningskläder och sen hinna byta om till volleybollen. Har seriöst 5 minuter på mig att springa från ena sidan av campus till andra och byta om på 5 minuter, försök det om ni kan haha.
Sen är det volleyboll mellan 2.40-5.00 (Jag blandar klockan jag vet förlåt).
 
Ibland hämtar mina värdföräldrar mig från träningen, ibland får jag skjuts av vänner hem. Middag när jag kommer hem, göra läxor, kolla lite film eller läser lite, umgås med mina syster här eller så går jag och lägger mig för är så trött alltid haha... Brukar gå och lägga mig runt 9 eller så, vet tidigt men så är det haha.
 
Råkade komma in i diskussionen om abort idag i en av mina klasser. Har verkligen försökt undvika det men några runt mig drog upp det och jag kunde inte låta det gå så var tvungen att lägga mig i det. Det var en tjej som sa att hon var "pro-option" för abortion och de andra tjejerna och killarna verkligen attackerade henne verbalt och tyckte att hon var dum i huvudet som tyckte att det var okej att man kan göra abort. 
Jag själv är för att göra abort om man vill och tycker att det är varje kvinnas rättighet att göra det, det är min kropp och jag bestämmer över den själv. Förklarade för de andra vad jag tyckte och de frågade med en gång vilken religion jag var varpå jag svarade att jag var kristen precis som de är (De skulle nog vilja påstå att jag är i någon sekt liknande religion och är djävulens avkomma haha). Försökte även förklara att jag är uppväxt i Europa som är väldigt liberalt och var jag är uppväxt så är det okej med abort, precis som de är uppvuxna här med att det inte är det. Förklarade bara om våra rättigheter och drog upp exemplet med om man blir våldtagen också vidare men de har så irrelevanta argument om varför vi inte bör ha abort som lagligt att jag valde att lägga ner diskussionen. De kan inte hjälpa det att de är uppväxta med så förblinda ögon och inte riktigt har upptäckt mer av världen än trygga Winnie.
När folk vägrar att lyssna haha!
Blev ett ganska långt inlägg men det är hur det kan se ut en vanlig dag, tänkte även försöka berätta om lite märkliga regler vi har här i skolan och sånt. 
 
Cheers!


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo