En riktning och tog du med tandkräm?
Publicerat den

När det här nu ändå är lite tänkt som en reseblogg kan jag ju lika gärna börja uppdatera om små resor jag varit på!
Som senast häromdagen var jag och Linnéa uppe i Göteborg, med ändamål att få se och höra de snygga killarna från One Direction. Vi fick tag i biljetterna i november av ren tur och sedan dess hade vi längtat rejällt efter denna dagen haha.
 
I måndags så satte vi oss på tåget som skulle ta oss upp till Göteborg. Därefter fixade vi ett busskort så vi skulle kunna ta oss fram och tillbaka till Masthugget där vi skulle bo i en lägenhet som vi fick hyra av Linnéas bekanta. Jag har aldrig riktigt hängt i utkanterna eller andra områden i Göteborg mer än just i centrum, detta måste ändras på! Vi blev helt förälskade i söta Masthugget som har lite äldre byggnader men väldigt välskötta ändå.
 
Linnéa som gick mot vår lägenhet efter att ha handlat käk.
 
Våra väskor lämnade vi sedan i lägenheten och stack sedan mot Liseberg. Jag tycker verkligen att det är sjukt kul att åka karuseller och sånt men är alltid värsta mesen i början så först var jag tveksam till att prova den nyaste bergochdalbanan Helix, men Linnéa tvingade mig. Tur var väl det för den var häftig haha.
Av någon anledning ville jag prova vinna ett sådant stort choklad och tro det eller ej men jag vann!
Mycket nöjd tjej.

Vi stack hem vid sextiden och handlade mat till dagen efter då vi skulle köa till One Direction. Sen var vi rätt hungriga och gick ner mot själva Haga där vi hittade en mysig italiensk restaurang där vi åt en mycket god pasta med skaldjur och sånt.
Ungefär här när vi skulle hemåt upptäckte vi att båda hade glömt tandkräm haha (standard) så det fick vi springa inom och handla. Sen trötta som vi var gick vi och la oss med en gång för att på tisdagen gå upp och käka frukost hos dem som vi fick hyra lägenheten av. 
Och ungefär här började krigandet. Vi tog bussen till Ullevi Norra där vi fick se kilometerlånga köer av förväntansfulla directioners. Vissa personer som satt där i kön hade suttit där sedan fem på morgonen (!!!) medan vi kom när klockan var halv tolv eller nåt.
Först fattade vi inte riktigt vilken kö vi skulle stå i så vi råkade ställa oss vid Early Entry men fick snabbt byta kö haha. Så då var det bara att börja traska bort från den långa kön och ställa oss sist. Mina tankar när vi gick förbi alla var att vi skulle stå längst bak och inte se någonting alls men tji fick jag och tur var väl det.
Men först lite om  själva köandet. Alla som satt där hade laddat upp med mat, stolar, filtar och sånt. Vissa satt med pizza och andra satt och spelade kort. Många var lite halvtrötta för att redan ha suttit där och väntat så länge men ändå var det god stämning. 
Kort efter att vi satt oss fick alla resa på sig för vi skulle göra kön lite mer kompakt och sitta fler i bredd, detta fick upprepas ännu en gång. När klockan var runt fyra så var vi beredda för vi hade hört av någon att man skulle börja bli insläppt.
Och det var här löpet började.
 
Helt plötsligt så börjar kön röra på sig, inte lite utan alla verkligen sprang som om de vore med i The Hunger Games! Måste ha sett helt galet ut. Jag hoppade över paraplyn och filtar och släpade Linnéa med mig där bak och kämpade för att inte bli av med henne haha. 
Här någonstanns skriker Linnéa som hamnat framför mig AKTA varpå jag inte fattar och springer rakt in i en jäkla stolpe  med benet. Men krigar vidare för ville ju ha bra platser ;)
Vi stod och trängdes i en timme vid insläppet men sen kom vi in och fick hitta platser och vi stod i princip längst fram bredvid dem som hade Early Bird. Så från att ha stått i princip längst bak i kön hamnade vi längst fram vid scenen. Kanske lite orättvist mot dem som hade köat så länge men ja, så var detta systemet med platserna. Den som krigade mest fick bäst platser.
 
 
En massa folk och en från förbandet McBusted
 
Konserten i sig var helt underbar, verkligen så jäkla roligt! Killarna som man sett på sociala medier stod man plötsligt bara nån ynka meter ifrån. Det var något speciellt!
Favoriten.
#Köttbullarochlingonsylt
 
Efter konserten så stack vi och käkade hamburgare och välrdens största internskämt mellan mig och Linnéa bröt ut haha. Filip om du någonsin läser detta, give us your snapchat please.
Den lilla weekenden var sjukt rolig och skönt att vi kunde göra så mycket som vi ville själva och när vi ville.
Bra början på sommaren helt enkelt!
 
Cheers!
 
 
 
 
 
 
 
 Ja jag lever
Publicerat den

Jag har inte uppdaterat på väääldigt länge fastän att jag tänker på utbytesgrejen varje dag flera gånger om. Det går liksom inte att undvika. Vad jag än ser eller tänker på jämför jag hela tiden med hur det kommer vara/kännas i USA. Sen är folket runt omkring mig väldigt nyfikna på hur det går för mig.
Topp tre frågor jag får höra så fort jag säger att jag ska vara utbytesstudent i USA.
 
1. Har du fått någon familj än?
Nej jag har inte fått någon familj än och jag har panik över detta(!!!).
 
2. Är du inte nervös?
Eh, jo jag är sjukligt nervös och får faktiskt ont i magen när jag tänker på att jag ska behöva gå genom Kastrups terminaler ensam mot ett flyg utan mina föräldrar. Ännu värre, att jag inte kommer att träffa dem på så länge. Men jag kommer klara det. Tänk er in själva i denna situationen så förstår ni nog vad jag menar.
Olika moods inför detta haha.
 
3. Varför gör du detta..?
För att jag vill upptäcka världen, se hur andras vardagsliv ser ut, uppleva saker jag aldrig gjort förut, öppna ögonen och vidga mina vyer eller vad man ska säga. Helt enkelt prova på något nytt.
       
Prova på en ny skola istället för hederliga Katedralskolan!
 
Jag var på ett förberedelseläger i slutet av maj som var obligatoriskt för alla oss STSare. Amanda som bor nära mig och jag tog tåget upp till Göteborg där vi skulle mötas upp på centralen för att åka till Åhs stuga. Det verkligen öste ner regn men alla var lika glada för det, 150 stycken personer som ska uppleva samma resa, snacka om att alla pratade i mun på varandra. Det var helt underbart med så många så öppna och trevliga personer.
Vi körde olika gruppövningar, lyssnade på regler och vad som förväntas av oss när vi är i USA också vidare. Jag lärde känna väldigt många snälla personer och hängde nog mest med tjejerna och killarna från min stuga, sjukt roliga allihopa! Sen var det även några tjejer som jag tydligen går på samma skola med som också ska åka haha!
Ett härligt gäng! (jag som av någon anledning stirrar rakt ned i marken)
 
Lägret var i alla fall mycket spännande och även fast det mesta var spännande och häftigt var det även ganska mycket allvar som var inblandat. Det är ju ändå en ganska stor grej vi ska göra, anpassa oss i en ny familj/ skola osv.
 
Just nu längtar jag bara så så efter att få min familj där borta så att jag kan ställa mig in på det. Missförstå mig inte med det jag skrev i början om att jag tycker att det ska bli jobbigt att lämna, det tycker jag, men allt det andra, längtan och förväntningarna väger över. Det ska bli så häftigt att få göra detta och alla ni som funderar på att åka som utbytesstudent, våga! Våga ta chansen och utmana dig själv, det tänker jag göra i alla fall ;)
Cheers!