Hälften som du trodde
Publicerat den

Tänkte berätta lite om skolan här! Och sen vill jag även välkomna er nya läsare som hittat hit!

Jag började då skolan i måndags, den 24e Augusti. Skolan här är väldigt annorlunda från hur det är där hemma, både på ett positivt och negativt sätt. På många olika sätt är det precis som du har sett i alla high schoolfilmer. Skolklockan ringer 7.50 och då är det första ringningen. Alla eleverna står i en klump i mitten av korridoren för du får inte lov att stå utanför ditt klassrum eller vid skåpen av någon anledning, då kommer en lärare och säger till dig haha.
Så skolan börjar klockan 8.00 och då ska du sitta ner på din stol i klassrummet annars får man en såkallad "tardy", tre tardys och du får typ en varning hem. Tardy innebär typ sen ankomst.
Direkt efter skolklockan ringt så pratar rektorn i speakern och det är dags för pledge of allegiance och texas pledge of allegiance. Därefter börjar klassen. 
Något som skiljer sig från Sverige är att det är väldigt lugnt i klasserna, eleverna gör vad de ska (förutom i GOV), har stor respekt för läraren osv. Visserligen tycker jag att det känns konstigt att man ska tilltala läraren med Mr och Mrs samt att vi elever ofta får springa konstiga ärenden till lärarna, som att hämta dricka till dem eller dylikt. Men det är bara att acceptera att så är det här. Gillar att det är lugnt i klassen i alla fall :).
 
Mitt schema ser ut såhär:
 
1. Home and economics= Ungefär som hemkunskap, lär oss allmänt om köket och säkerheten där.
2. Anatomy and Physioloy= Kroppens lära, lär oss hur musklerna fungerar, vad de heter och så. En väldigt svår klass för engelska är rätt avancerad.
3. English= Ja, inte mycket mer att säga om detta, som en vanlig engelska klass i skolan i Sverige!
4. Theatre= Lär oss om teaterns historia, kör charader och sånt, ska göra pjäser sen. Kul!
5. Enrichment= Detta är som läxtid, väldigt praktiskt, har hunnit göra mina flesta läxor här nu under denna veckan!
6. Lunch= Ja första dagen så åt jag i kafeterian men det har jag inte gjort resten av dagarna! För jag är nämligen en Senior och har då fördelen att få lämna skolan på lunch, YES! Så jag åker antingen med Madison eller Kristen hem till någon av dem och käkar. Vissa dagar har jag tagit med mig havregrynsgröt som jag gör där eller en macka typ. Tycker att det är lite svårt att veta vad man ska äta för vill äta nyttigt men det måste gå snabbt att laga och snabbt att äta! Har ni något tips på vad man kan variera med?
 7. Yearbook= Lär mig PS och sånt och ska intervjua och fota folket i skolan till en bok!
8. American Government= Förmodligen den svåraste klassen jag har men också roligaste för det är så mpnga härliga personer där. Är lite som samhällskunskap fast mer fokuserat på hur "The government" är uppbyggt och så. Tror det är bra att ta denna klassen.
 
Som ni ser är det många lite lalligare klasser jag tar men det är fullt tillräckligt för du lär dig så himla mycket under tiden du är där än bara själva ämnet. Är stolt över mig att jag vågar prata mer och mer i klasserna trots att det kanske blir fel ibland. Läste upp en uppsats inför en hel klass igår själv!
 
Detta blev ett inlägg med ganska mycket text och lite bilder men man får inte ha mobilen uppe i skolan på hela dagen så har inte kunnat fota något än. Får se om jag kan sneaka till några bilder sen ;).
 
Snälla ställ gärna lite frågor så blir det roligare och fler inlägg ;)
 Marie Ekdahl

Hej Anna så spännande att följa dig & din vardag "over there". Kram på dig
Eftersom jag är som jag är så har jag naturligtvis funderat på käk......😉
Fruktsallad & keso
Matig macka m sallad, grönsaker & ngn skiva skinka/kalkon. Kan varieras i det oändliga m pesto & prosciutto, tomatskiver & feta ost.....
En av mina favoriter är lagrad ost & tunna skivor äpple mmmm

Lycka till. KramURL:

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo