Go Bucs!!!!
Publicerat den

Igår var jag på mitt första footballgame och det var så himla roligt! Det var verkligen riktigt bra stämning och alla var peppade. Tidigare i Sverige har jag inte varit på så många fotbollsmatcher eller så. Dock har vi där jag bor ett av Sveriges största gymnasievent som är Superbowl, typ rugbyliknande. Där är stämningen sjukt bra men detta här i USA är typ samma varenda vecka. Alla från stället jag bor på tar sig tid och åker och hejar trots att man inte har barn som spelar. 
 
Så Madison hämtade mig och vi körde till en jättestor arena där Collegeskolor annars brukar ha sina matcher. Tror att amerikansk fotboll är lika populärt som vanlig svensk fotboll är där hemma. 
Vår skola hade hela cheerleadingteamet med, the drillteam, bandet och såklart laget med sig. Alla bar något i guld eller grönt för det är vår skolas färger. 
Killarna sprang igenom någon uppblåsbar hjälm och blev presenterade och alla skrek. 
Andra sidan är motståndarlaget och hade nästan ingen publik haha!
 
Vår skola är sjukt grym på football och vann denna matchen med 42-0. Riktig utklassning haha.
 
Så det var kul och längtar redan efter nästa match. Brukar vara en match varje vecka eller så.
 
Cheers
 Hälften som du trodde
Publicerat den

Tänkte berätta lite om skolan här! Och sen vill jag även välkomna er nya läsare som hittat hit!

Jag började då skolan i måndags, den 24e Augusti. Skolan här är väldigt annorlunda från hur det är där hemma, både på ett positivt och negativt sätt. På många olika sätt är det precis som du har sett i alla high schoolfilmer. Skolklockan ringer 7.50 och då är det första ringningen. Alla eleverna står i en klump i mitten av korridoren för du får inte lov att stå utanför ditt klassrum eller vid skåpen av någon anledning, då kommer en lärare och säger till dig haha.
Så skolan börjar klockan 8.00 och då ska du sitta ner på din stol i klassrummet annars får man en såkallad "tardy", tre tardys och du får typ en varning hem. Tardy innebär typ sen ankomst.
Direkt efter skolklockan ringt så pratar rektorn i speakern och det är dags för pledge of allegiance och texas pledge of allegiance. Därefter börjar klassen. 
Något som skiljer sig från Sverige är att det är väldigt lugnt i klasserna, eleverna gör vad de ska (förutom i GOV), har stor respekt för läraren osv. Visserligen tycker jag att det känns konstigt att man ska tilltala läraren med Mr och Mrs samt att vi elever ofta får springa konstiga ärenden till lärarna, som att hämta dricka till dem eller dylikt. Men det är bara att acceptera att så är det här. Gillar att det är lugnt i klassen i alla fall :).
 
Mitt schema ser ut såhär:
 
1. Home and economics= Ungefär som hemkunskap, lär oss allmänt om köket och säkerheten där.
2. Anatomy and Physioloy= Kroppens lära, lär oss hur musklerna fungerar, vad de heter och så. En väldigt svår klass för engelska är rätt avancerad.
3. English= Ja, inte mycket mer att säga om detta, som en vanlig engelska klass i skolan i Sverige!
4. Theatre= Lär oss om teaterns historia, kör charader och sånt, ska göra pjäser sen. Kul!
5. Enrichment= Detta är som läxtid, väldigt praktiskt, har hunnit göra mina flesta läxor här nu under denna veckan!
6. Lunch= Ja första dagen så åt jag i kafeterian men det har jag inte gjort resten av dagarna! För jag är nämligen en Senior och har då fördelen att få lämna skolan på lunch, YES! Så jag åker antingen med Madison eller Kristen hem till någon av dem och käkar. Vissa dagar har jag tagit med mig havregrynsgröt som jag gör där eller en macka typ. Tycker att det är lite svårt att veta vad man ska äta för vill äta nyttigt men det måste gå snabbt att laga och snabbt att äta! Har ni något tips på vad man kan variera med?
 7. Yearbook= Lär mig PS och sånt och ska intervjua och fota folket i skolan till en bok!
8. American Government= Förmodligen den svåraste klassen jag har men också roligaste för det är så mpnga härliga personer där. Är lite som samhällskunskap fast mer fokuserat på hur "The government" är uppbyggt och så. Tror det är bra att ta denna klassen.
 
Som ni ser är det många lite lalligare klasser jag tar men det är fullt tillräckligt för du lär dig så himla mycket under tiden du är där än bara själva ämnet. Är stolt över mig att jag vågar prata mer och mer i klasserna trots att det kanske blir fel ibland. Läste upp en uppsats inför en hel klass igår själv!
 
Detta blev ett inlägg med ganska mycket text och lite bilder men man får inte ha mobilen uppe i skolan på hela dagen så har inte kunnat fota något än. Får se om jag kan sneaka till några bilder sen ;).
 
Snälla ställ gärna lite frågor så blir det roligare och fler inlägg ;)
 Yes his name is Isaac!
Publicerat den

Hejsan och sorry verkligen att jag inte har hunnit uppdatera...Många har hört av sig och är nyfikna på hur det har gått så här är en liten uppdatering ;)!

I lördags så åkte jag Lacie och Kallie inklusive Harper och shoppade. Blev verkligen förvånad för utbudet av vanliga tröjor som inte är för varma (och inte heller har för mycket urringning...dresscode på skolan) var verkligen så dåligt! Antingen var det massor av glitter och stuff eller så var tröjorna rosa... Så det slutade med att jag köpte en killtröja! Sjukt skön i alla fall.
Sen stack vi och åt någon kyckling på ett ställe och köpte sen även en ryggsäck. Alla här i USA har ryggsäck i skolan för våra böcker väger så vansinnigt mycket haha. Vissa tjejer har även en Michael Kors väska på axeln också bara för att.

På kvällen så åkte jag hem till en kille som heter Ethan då han hade lite fest för oss som ska vara Seniors under åren 15/16! Riktigt kul var det för fick verkligen lärt känna många personer där och alla var väldigt nyfikna på en. Vi gjorde en lek med våra bilar (face it varenda unge här har en egen bil) som hette hostage! Gick ut på att man droppar av någon och de ska försöka ta sig tillbaka till ursprunglig plats med hjälp av sina lagkamrater och ja resten förstod inte jag. Riktigt rolig kväll dock!
 
 
På Söndagen så stack jag och familjen iväg och sköt lite. Japp ni hörde rätt, vi åkte iväg och sköt med stora dödliga vapen. Pistoler, gevärr, U name it. Detta var riktigt roligt och helt lagligt här borta. De hade sådana lerduvor som man skickar upp i luften och ska pricka. Familjen blev riktigt förvånade för jag träffade riktigt många vilket är rätt bra för att vara första gången. Väldigt stolt haha.
De flesta killar men även vissa tjejer brukar åka ut mitt ute i ingenstans här och göra detta bara för skojs skull. Så
precis som vissa killar i Sverige gör och drar ut och spelar fotboll gör dessa killarna detta.

I full gång med att skjuta lerduvorna.
 

På kvällen där så åkte vi hem till mormorn och morfarn som hade världens sötaste chihuahua!
Den himla söta valpen som jag döpte till Alvvo<3 och en bild med texten som verkligen är sann haha!
 
Sen i måndags så började jag skolan yeey!
Gick upp när klockan var 5.45 för att fixa mig och så. Sen 6.40ish så kom min vän Madison och hämtade mig. Vi åkte till en stor lokal där föräldrar fixat frukost till alla oss som är Seniors. Himla fint och jag önskar verkligen att jag haft mer tid att hinna prata med alla som var där men det blev så stressigt så alla fick kasta i sig maten.
Bakom där vi satt hade vi en stor tavla där alla fick skriva sina namn, fick dock inte fotat när alla skrivit sina namn så det här är kanske en tredjedel av namnen.
Yeeeey!!!!
 Class of 2016. Jag längst till vänster och Madison bredvid mig och Kristen i den andra röda klänningen!
 
Höll nästan på att glömma berätta om rubriken. Jo det är ju så att alla här frågar en himla massa om Sverige, till exempel, pratar du svenska eller engelska i Sverige? Är alla i Sverige blonda och blåögda? Med mera med mera. Så då tänkte jag hmm, hur långt kan jag få dem att lita på vad jag säger? Så jag berättade att jag har en isbjörn hemma i Sverige som heter Isaac och som jag brukar ut och gå med :).
Läskigt många har gått på det så grovt haha. Brukar få svar som:
Person 1: But hey don't polar bears need snow? 
Person 2(som nu ska leka lite smart trots att den inte är det): Oh come on everyone knows it's always snow in Sweden, I think I read something about these polar bears...
 
Ja nä vissa här är inte så intelligenta, men så går det när man inte riktigt har tillgång till den utbildningen vi har i Sverige. Som jag ber alla att ta vara på enormt! Speciellt skollunchen. Saknar redan den stora variationen vi har där hemma...

Nog för detta inlägget, nu ska jag kila iväg och kolla av läxorna med Madison. Berättar mer om skolan imorgon!

Cheers!